גיל הנהג ברכב הינו אחד הפרמטרים המשפיעים על רמת הסיכון לנזק תאונתי.
מדוע ? כי מי שמנוסה יותר בדרך כלל טועה פחות ולהיפך. לכן חברות הביטוח בונות תעריפים כאלו שיבטאו את הסיכון הגלום בנסיעה ברכב כשמדובר בנהג צעיר. מה המשמעות של רכישת ביטוח חובה כשהנהגים העיקריים ברכב הינם מעל גיל 50 ? האם בן 45 לא יוכל לנהוג ברכב ולהיות מכוסה בביטוח נזקי גוף ? להמשך המאמר ומשמעות גיל הנהגים בפוליסת ביטוח חובה.
כלומר , בביטוח רכב רכוש (חובה וצד ג') – זה עניין של "שחור ולבן" , מה בעניין ביטוח נזקי גוף (ביטוח חובה).
לפי פוליסת ביטוח חובה אין הגבלה לגיל הנהגים ברכב , אלא לגיל הנהגים ברכב בדרך קבע.
כלומר , לא משנה לפי איזה תעריף נרכשה פוליסת ביטוח חובה , כל נהג מזדמן ובכל גיל יוכל להשתמש ברכב המבוטח באישור בעל הרכב (לדוגמה גנב לא מכוסה).
מיהו הנהג המזדמן ? מדובר בנהג שהשימוש שלו ברכב לא היה צפוי או ידוע מראש.
בנו של המבוטח המשרת כחייל קרבי ויוצא אחת לחודשיים הביתה איננו נהג מזדמן מפני שהוא משתמש ברכב אחת לחודשיים בדרך קבע.
משווקי ביטוח ואנשי מכירות בתחום הביטוח שהעניין שלהם הוא בסגירת ביטוח חובה לא מעט פעמים בשוגג או במתכוון , מוכרים את ביטוח החובה בתעריף המוזל לבני 30 או 40 ומעלה למרות שישנם נהגים נוספים שהינם בני גיל נמוך יותר. זאת כדי להגיש הצעה זולה ותחרותית יותר.
יש להיזהר בעניין הזה , לא מעט פעמים חברת הביטוח הישירות עצמן מציעות הצעות כפי שנאמר לעיל , יש לדרוש אישור בנייר מודפס עם לוגו החברה חתימה וחותמת החברה המבטחת שמאשר כי למרות שגיל הנהג הצעיר ביותר בדרך קבע ברכב הינו (לדוגמה) 19 , ניתן לרכוש כיסוי ביטוח חובה לפי תעריפי 40+ (לדוגמה גיל ההורים) והפוליסה תכסה גם נהגים בדרך קבע (הילדים) שהינם בני 19 ומעלה.
אין ספק שאף חברת ביטוח לא תסכים להתחייבות כזאת בכתב , אלא רק איש המכירות ינסה לשכנע בע"פ כי מדובר בעניין טכני וכי לא תהיה בעיה בתביעה , דווקא ממקרים כאלה חובה להיזהר יתר על המידה.
מחשבון ביטוח חובה של משרד האוצר הינו הכלי האמין ביותר להזנת הנתונים האמיתיים לקבלת תעריפי ביטוח חובה.