מחשבון משרד האוצר לביטוח חובה

כל המידע על מחשבון ביטוח חובה של משרד האוצר


פורסם ב 30.3.2023 על ידי צוות Hova.co.il

בעקבות הרפורמה שהכניסה תחרות בענף ביטוח חובה בשנת 1997 הושק מחשבון ביטוח חובה משרד האוצר. בדקות הקרובות נכיר את עיקרי הפרמטרים במחשבון ביטוח חובה של משרד האוצר, נבין כיצד לבצע השוואת מחירי ביטוח חובה בצורה נכונה, מה המשמעות לציון מדד השירות ואיזה משקל כדאי לתת לו, מה החסרונות במחשבון האוצר וכיצד אתר חובה מסייע לנו להתגבר עליהם.

מהו מחשבון ביטוח חובה ומדוע משרד האוצר מציג אותו ?
מחשבון ביטוח חובה של משרד האוצר מציג את כל תעריפי ביטוח החובה של כל החברות. מכיוון שמדינת ישראל מחייבת כל נהג להחזיק בביטוח חובה בתוקף לרכב ומכיוון שהיא מחייבת כל חברת ביטוח לשווק את המוצר, יש לה עניין להגביר את השקיפות והתחרות כדי להקל על צרכן הביטוח במציאת הביטוח הטוב ביותר עבורו. עד שנת 1997 מחירי ביטוח החובה היו זהים בין כל החברות ולא היה צורך במחשבון השוואה, לאחר הרפורמה שהעבירה את הסיכון לחברות הביטוח נוצר צורך צרכני בהשוואת מחירים כדי לאתר את ההצעה הכי מתאימה ללקוח.

להצעת ביטוח חובה אונליין

מה משמעות ציוני מדד השירות של חברות הביטוח
מדד השירות בביטוח רכב חובה משקף את רמת השירות של חברת הביטוח בענף ביטוח רכב חובה לפי מדדי האיכות של רשות שוק ההון. אולם חשוב לזכור שציון מדד השירות איננו מתייחס לאיכות השירות שתקבלו מסוכן הביטוח של אותה חברה, אלא לחברת הביטוח עצמה. לא פעם סוכני הביטוח מתעלים ברמת השירות על פני נציגי חברות הביטוח בשל ניסיונם ומחוייבותם ללקוח.

למה צריך לשים לב כשבוחרים ביטוח חובה במחשבון האוצר ?
לפי אתר משרד האוצר:
גובה פרמיית הביטוח (בשפה פשוטה – מחיר).
הנסיון שלך עם חברת הביטוח (אם יש לך ניסיון).
מדיניות ניהול התביעות של חברת הביטוח.
מספר התשלומים שהחברה מאפשרת לתשלום דמי הביטוח – (נתון שאיננו מפורסם במחשבון משרד האוצר). אך ניתן לקבל הצעת מחיר כולל פריסת תשלומים במחשבון ביטוח חובה באתר.

האם אפשר לרכוש את ביטוח החובה ישירות מאתר משרד האוצר ?
לא. מחשבון ביטוח חובה באתר משרד רק יציג את תעריפי הביטוח ליד שמות חברות הביטוח וקישור לאתר של החברה. הבעיה שבתארי רוב חברות הביטוח לא ניתן לרכוש ביטוח חובה בלבד (בניגוד לביטוח חובה ומקיף שניתן לרכישה ברוב החברות אונליין). לכן אתר חובה נותן לכם מענה בהנגשת השוואת מחירים ואפשרות לרכוש את הביטוח בסוכנות הביטוח.

כיצד בנוי מחשבון ביטוח החובה של משרד האוצר ?
המחשבון מורכב משני תהליכים פשוטים למדי ודורשים מעט זהירות מכיוון שסטיה בפרמטר אחד יכולה להטות את מחיר הביטוח במאות ואף אלפי שקלים. השלבים הם :
מילוי פרטי הרכב, הנהגים וכד'
תוצאות השוואת מחירים.

כמה דגשים על הפרטים הנדרשים במחשבון משרד האוצר:
סוג רכב – (פרטי, מסחרי וכד'). רוב המבוטחים יודעים מה סוג כלי הרכב שלהם. אך ישנם סוגי רכב שמוגדרים כפרטיים במשרד התחבורה אך חברות הביטוח מחשיבות אותן כמסחריים, בעלי רכב כאלו מתבלבלים ומוצאים לא פעם פער בין המחיר המוצע במחשבון האוצר לבין ההצעה שיקבלו מחברת הביטוח. מחשבון ביטוח החובה שלנו מקבל את הצעת המחיר ישירות מחברות הביטוח ולכן בדרך כלל לא תמצאו פערים.

תאריך תחילת הביטוח – כשמדובר ברכישת ביטוח פרמטר התאריך הינו מהותי ומאוד חשוב מכיוון שהוא "צובע" את היום בו יתחיל הכיסוי הביטוחי (אך לא לפני שהתעודה נחתמה על ידי החברה). אך באתר המחשבון של משרד האוצר אין משמעות ליום תחילת הביטוח מכיוון שהוא מציג תמיד מחיר שנתי. לדוגמה:
מי שבחר תחילת ביטוח ב 26 לחודש יקבל במחשבון האוצר הצעת מחיר זהה ליום ה 1 באותו חודש.
במחשבון ביטוח חובה שלנו יקוזזו 25 ימים מהמחיר מכיוון שהלקוח לא מקבל אותם בפועל.

סוג בעלות – בעלות פרטית או אחרת.
פרטית = של אדם יחד (ת.ז).
אחרת = חברה, עמותה, שותפות וכל אפשרות אחרת.

גיל הנהג – גיל הנהג הצעיר ביותר שינהג ברכב. חשוב, לציין את הגיל בשנים מלאות, כלומר אם הנהג הצעיר ביותר בגיל 23 ו 11 חודשים אסור לבחור גיל 24 מכיוון שהפוליסה לא תכסה את הנהג הצעיר.

מספר שנות רישוי – על אותו עקרון של גיל הנהג הצעיר, חובה לציין שנות וותק מלאות.

שלילות רישיון ותאונות (תביעות גוף) – יש לציין את מספר פסילות הרישיון ותביעות נזקי גוף של כלל הנהגים ברכב.

נפח מנוע – תקפידו למלא את המידע בצורה מדוייקת ולא לפי הכיסוי המסחרי של הרכב. לדוגמה, נפח מנוע 1567 סמ"ק נקרא בשפת העם 1600 סמ"ק , במחשבון חובה חייבים לדייק מכיוון שיתכן והמחיר שיוצג ב 1567 סמ"ק יהיה שונה מ 1600 סמ"ק.

מערכות בטיחות – esp (בקרת יציבות) , כריות אויר, abs , כמו גם fcw+ldw (מערכות כדוגמת מוביליי / אייוואקס / מובאון). משפיעות בצורה משמעותית על מחיר הביטוח ולכן חשוב להקפיד למלא בצורה נכונה.

לסיכום:

היתרונות במחשבון ביטוח חובה של משרד האוצר:
פתוח לציבור ואובייקטיבי
הצגה של מחירי כל חברות הביטוח
המידע זמין תמיד ללא תלות בזמינות מערכות המידע של חברות הביטוח
המחיר בדרך כלל מדויק

היתרונות הנוספים במחשבון ביטוח חובה של אתר חובה שאינם קיימים במחשבון משרד האוצר:

המחיר המוצג מתחשב במספר הימים בתקופת הביטוח, בניגוד לאוצר לא מוצג תמיד מחיר שנתי גם כשתחילת הביטוח לא בתחילת שנת הביטוח, אלא מחיר בהתאם למספר ימי הביטוח בפועל.
ניתן לרכוש את הביטוח בפועל, לקבל מידע על פריסת התשלומים האפשרית ללא ריבית והצמדה.
ניתן לצפות בחוברת תנאי הפוליסה בכל הצעה.
קיים תעריף גם לכלי רכב מסחרי
ניתן להוסיף כיסויים נוספים כגון שירותי דרך וגרירה, תיקון שבר שמשות רכב חלופי בגניבה ועוד.
בחלק מההצעות המחיר המוצג נבדק לפי מספר רישוי מול מערכות משרד התחבורה ולכן ברוב המוחלט של ההצעות לא נתקל בבעיות הקשורות לנתוני הבטיחות או לשוני בנפח המנוע.

מחשבון ביטוח חובה באתר משרד האוצר נותן מענה מצויין להשוואת מחירים ראשונית כדי להבין את טווחי המחירים הקיימים בין חברות הביטוח השונות. מכיוון שלא כל הפתרונות שנמצא באוצר זמינים, כדי להוציא לפועל עסקת ביטוח חובה טובה, מתאימה ומציאותית כדאי להשוות מחירים ולבחור את ההצעה הטובה ביותר באתר חובה.


כך נראה מחשבון משרד האוצר בכתובת https://car.cma.gov.il/

משווים וחוסכים

אנו מאתרים עבורך הצעות ממגוון חברות ביטוח